Crustáceos

Camarón

Crustáceo decápodo de cuerpo comprimido, patas pequeñas y cola larga en relación a su cuerpo. Son de color grisáceo.

  • ORIGEN: FAO 27
  • TIPO PESCA: ARTESANAL
  • ÉPOCA EXTRACCIÓN: DEL 01/01 AL 31/12
  • PRESENTACIÓN: VIVO
  • TAMAÑO:
    • GRANDE>9CM,
    • MEDIANO 5-9 CM.
Undefined

Lumbrigante

Crustáceo decápodo macruro (abdomen desenvolvido) que cuenta con dos poderosas pinzas de tamaño desigual. Son de color negro azulado pero presentan manchas de color amarillento en la parte inferior.

  • ORIGEN: FAO 27
  • TIPO PESCA: ARTESANAL
  • ÉPOCA EXTRACCIÓN: DEL 01/01 AL 30/03 Y DEL 02/07 AL 28/09
  • PRESENTACIÓN: VIVO
  • TAMAÑO: >25 CM
Undefined

Nécora

Crustáceo de vida nocturna que acostuma a comer algas e peixes mortos. Atópase en hábitats rochosos e preto da costa. Presenta cinco pares de patas, onde o par dianteiro conta cunhas pinzas. É de cor grisalla parda.

  • ORIXE: FAO 27
  • TIPO PESCA: ARTESANAL
  • ÉPOCA EXTRACCIÓN: DO 01/01 Ó 05/01 E DO 01/07 Ó 31/12
  • PRESENTACIÓN: VIVO
  • TAMAÑO:
    • GRANDE: 6 UDS/QUILO,
    • MEDIANA 7-9 UDS/QUILO, 
    • PEQUENA> 9 UDS/QUILO
Undefined

Centola

Crustáceo decápodo de caparazón espiñento moi apreciado no eido gastronómico. Catro dos seus cinco pares de patas rematan en uñas ou púas, mentres que as patas dianteiras rematanen pinzas. É de cor vermella parda. Os individuos pequenos reciben o nome de bruños.

  • ORIXE: FAO 27
  • TIPO PESCA: ARTESANAL
  • ÉPOCA EXTRACCIÓN: DO 01/01 Ó 01/06 E DO 04/11 Ó 31/12
  • PRESENTACIÓN: VIVO
  • TAMAÑO:
    • GRANDE>800GR;
    • PEQUENA<800GR (BRUÑO)

 

Undefined