Marisqueo

Marisqueo

 

Enténdese por marisqueo o exercicio da actividade extractiva, desenvolvida a pé ou desde embarcación, na zona marítima ou marítimo-terrestre dirixida de modo exclusivo e con artes selectivas e específicas á captura dunha ou varias especies de moluscos, crustáceos, tunicados, equinodermos e outros invertebrados mariños, con fins de comercialización.

 

Tallas mínimas aprobadas no Plan de Xestión de Mugardos

AMEIXA BABOSA         38 mm
AMEIXA BICUDA     25 mm
AMEIXA FINA    40 mm
AMEIXA JAPONESA     38 mm
BERBERECHO    25 mm
CARAMUXO    15 mm
LONGUEIRÓN     80 mm
NAVALLA    100 mm
OSTRA PLANA     60 mm
OSTRA RIZADA     60 mm
RELOJ     30 mm
ZAMBURIÑA     45 mm

Forma de Medir os Moluscos bivalvos

https://www.pescadegalicia.gal/tallas/anexo%20ii%20b.jpg